در دومین ماه امسال قیمت ۱۲ کالا رشدی بیشتر از ۱۰۰ درصدی را نسبت به موقعیت مشابه خود در سال گذشته تجربه کرده است.
رشد بیش از ۱۰۰ درصدی 12 کالای خوراکی
به گزارش پايگاه خبری عصر هشت، بررسی مرکز آمار ایران از وضعیت قیمت تعداد محدودی از خوراکی‌ها در نقاط شهری کشور طی اردیبهشت امسال نشان می‌دهد در یک سال گذشته تقریبا قیمت عمده مواد خوراکی با رشد مواجه شده است.

طبق داده‌های ثبت‌شده در مرکز آمار ایران، تورم نقطه به نقطه روغن مایع، روغن نباتی جامد، هلو، مرغ ماشینی، موز، پسته بیشترین افزایش را نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۱ به ثبت رسانده است.

بر اساس این آمار، رشد قیمت روغن مایع و روغن نباتی در کشور نسبت به سال قبل خود، به ترتیب ۲۲۱.۱۴ درصد و ۲۱۷.۶ درصد بوده است. به عبارتی این کالاها تنها خوراکی‌هایی بوده‌اند که قیمت آن‌ها در این مدت بیش از سه برابر شده است.

در همین رابطه قیمت گوشت «گاو یا گوساله» و گوشت «گوسفند» نیز مشابه عمده کالاهای خورکی دیگر، در ایران مسیری مسیری افزایشی را ثبت کرده است. طبق اعلام مرکز آمار ایران، متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت «گوسفند» در نقاط شهری کشور در دومین ماه امسال برابر با ۳۷۱ هزار و ۵۴۰ تومان بوده و ۱۱۷.۷ درصد بیشتر از موقعیت مشابه خود در سال قبل شده است.

متوسط قیمت گوشت گاو نیز در این مناطق برابر با ۳۳۹ هزار و ۱۷۰ تومان بوده و ۱۰۳.۹ درصد بیشتر از اردیبهشت سال قبل شده است.تورم خوراکی ها در ایران پایین‌تر از قبل شده است. پس از آنکه در راستای طرح موسوم به جراحی اقتصادی، دولت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را از برخی کالاها حذف کرد، قیمت خوراکی ها در کشور به یکباره جهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. این افزایش در تورم مرکز آمار ایران در خرداد سال گذشته متبلور شده و موجب شد تورم ماهانه در آن مقطع به سطح بی‌سابقه‌ای برسد.

در ادامه تورم نقطه به نقطه در کشور در بالاتر از ۵۵ درصد در انتهای سال گذشته قرار گرفت، اما پس از یک سال، طبق پیش‌بینی دولت به نوعی از رشد سالانه این شاخص کاسته شده و سطح رشد قیمت خوراکی ها در کشور پایین‌تر آمد.این در حالی است که به‌تازگی مرکز آمار ایران، روند متوسط قیمت خوراکی ها در کشور را منتشر کرده و طبق داده‌های این مرکز، در دومین ماه امسال قیمت ۱۲ کالا رشدی بیشتر از ۱۰۰ درصدی را نسبت به موقعیت مشابه خود در سال گذشته تجربه کرده است.

در مقابل این اقلام، کالاهایی نظیر لپه، شکر، عدس، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی رشد نقطه به نقطه کمتری را در مقایسه با سال قبل رقم زده است.در همین رابطه بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، رشد نقطه به نقطه «لپه» برابر با ۲۰.۸ درصد در اردیبهشت رقم خورده است. شکر نیز رشد ۲۴.۵ درصدی را رقم زده و رشد نقطه به نقطه عدس برابر با ۲۶ درصد ثبت شده است.

بنابراین مشاهده می‌شود بازه رشد قیمت خوراکی‌های مورد نظر در کشور از ۲۰ تا ۲۲۰ درصد بوده و دامنه‌ای ۲۰۰ درصدی را در این ماه ثبت کرده است. به نوعی می‌توان گفت به هر شکل خوراکی‌ها در کشور رشد قیمت محسوسی را نسبت به سال قبل خود تجربه کرده‌اند. البته انتظار می‌رود سرعت این رشد قیمت، در خرداد مسیری کاهشی طی کرده باشد.
https://asr8.ir/vdci.3arct1appbc2t.html
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین