گزارش اتاق ایران برای آذرماه ۱۴۰۳ نشان می دهد میزان فعالیت های اقتصادی و صنعتی به نحو قابل توجهی کاهش یافته و رکود برای پنجمین ماه متوالی ادامه دارد.
گزارش تکان‌دهنده اتاق بازرگانی ایران از وضعیت صنایع در کشور/ زنگ خطر به صدا در آمد
به گزارش پايگاه خبری عصر هشت، آخرین شاخص مدیران خرید کل اقتصاد (شامخ) در آذرماه که دیروز منتشر شد، نشان می دهد اقتصاد کشور وارد محدوده رکود و انقباض شده و توصیه آمارها به سیاست‌گذاران، تمرکز بر تحریک تقاضا و کاهش هزینه تولید و تقویت صادرات است.
اطلاعات نوشت: براساس این گزارش که توسط مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران منتشر شده، در آذرماه ۱۴۰۳، روند شامخ ترکیبی کل اقتصاد به‌طور قابل‌توجه کاهش یافته و یکی از عمیق‌ترین رکودهای اقتصاد ایران در این ماه به ثبت رسیده است. شامخ صنعت نیز، پس از حذف اثرات فصلی، به‌شدت و به‌گونه‌ای کم‌سابقه، کاهش یافته است.
بر این اساس، کمبود منابع انرژی و قطعی برق، مشکل اصلی بخش تولید بوده و باعث شده است تا بنگاه‌های تولیدی بسیار پایین‌تر از ظرفیت خود فعالیت کنند. علاوه بر این، شوک‌های افزایشی نرخ ارز، هزینه تأمین نهاده‌ها را برای بنگاه‌ها افزایش داده است و این در حالی است که اکثر بنگاه‌ها (خصوصا بنگاه‌های کوچک و متوسط) با کمبود منابع مالی، عدم تخصیص ارز و کاهش دسترسی به تسهیلات روبرو هستند.
طبق بررسی‌ها، در آذرماه امسال، کاهش تقاضای داخلی نیز رکود را در اقتصاد تشدید کرده است و کاهش شاخص صادرات در ماه‌های اخیر بیانگر آن است که تقاضای خارجی نتوانسته است کاهش تقاضای داخلی را جبران کند. رفع مشکلات موجود در سیاست‌گذاری داخلی و موانع تجاری که به تضعیف تجارت خارجی منجر شده است؛ از جمله اصلاح سیاست‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی با توجه به فشارهای قیمتی موجود، می‌تواند باعث تقویت صادرات شود.
 بدین ترتیب، از آمار و اطلاعات اقتصادی و نظرسنجی‌های انجام شده از فعالان اقتصادی کشور چنین برمی‌آید که برای جلوگیری از تعمیق رکود در بخش تولید، سیاست‌گذاران باید بر تحریک تقاضا، کاهش هزینه‌های تولید و تقویت صادرات تمرکز کنند و این اقدامات می‌تواند به بازگشت بخش صنعت به مسیر رشد کمک کند.
https://asr8.ir/vdcc.oqpa2bqesla82.html
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین