کارکنان بخش «دیپ‌مایند» DeepMind شرکت گوگل از این شرکت می‌خواهند که قراردادهای نظامی را کنار بگذارد.
به گزارش پايگاه خبری عصر هشت،  کارکنان گوگل دیپ‌مایند نامه‌ای را امضا کرده‌اند که در آن از گوگل خواسته‌اند تا قراردادهای خود را با سازمان‌های نظامی کنار بگذارد. این نامه در تاریخ ۱۶مه سال جاری تنظیم شده است و حدود ۲۰۰نفر آن را امضا کرده‌اند که معادل ۵درصد از کل تعداد کارکنان دیپ‌مایند است.
 دیپ‌مایند یکی از بخش‌های توسعه هوش مصنوعی گوگل است و در این نامه آمده است که پذیرش قراردادهای نظامی با قوانین هوش مصنوعی این شرکت مغایرت دارد. این نامه زمانی ارسال شده که نگرانی‌های داخلی در آزمایشگاه هوش مصنوعی مبنی بر اینکه این فناوری از طریق قراردادهای ابری به سازمان‌های نظامی فروخته شده، منتشر شده است. طبق گزارش تایم، قراردادهای گوگل با ارتش ایالات متحده و ارتش اسرائیل امکان دسترسی به خدمات از طریق فضای ابری را فراهم می‌کند و گزارش شده که این شامل فناوری هوش مصنوعی است که توسط «دیپ‌مایند» توسعه یافته است.
در این نامه به هیچ سازمان نظامی خاصی اشاره نشده است. گزارشی در سال۲۰۲۱ دامنه فناوری ارائه‌شده توسط گوگل و آمازون به دولت اسرائیل را از طریق شراکتی به نام پروژه نیمبوس (Project Nimbus) نشان داد. این اولین موردی نیست که کارمندان گوگل علنا به حمایت از اهداف نظامی و سیاسی اعتراض می‌کنند و این شرکت ده‌ها کارمند خود را که در اوایل سال جاری علیه پروژه نیمبوس صحبت کردند، اخراج کرد. در نامه مذکور آمده است: هرگونه دخالت در ارتش و ساخت سلاح بر موقعیت ما به‌عنوان رهبران در هوش مصنوعی اخلاقی و مسوولانه تاثیر می‌گذارد و برخلاف بیانیه ماموریت ما و اصول بیان‌شده هوش مصنوعی است. شعار گوگل قبلا «شرور نباش» بود.
در ادامه این نامه از رهبران «دیپ‌مایند» خواسته شده است تا کاربران نظامی را از دسترسی به فناوری هوش مصنوعی خود منع کنند و برای جلوگیری از استفاده از این فناوری توسط ارتش‌ها در آینده، یک نهاد مدیریت داخلی جدید ایجاد کنند. به گفته چهار کارمند ناشناس، گوگل هنوز پاسخ ملموسی به این نامه نداده است. یکی از آنها می‌گوید: «ما هیچ پاسخ معنا‌داری از مقامات گوگل دریافت نکرده‌ایم و ناامیدی ما هر لحظه بیشتر می‌شود.» البته گوگل به اخبار منتشرشده درباره این نامه واکنش نشان داد و گفت که همه قراردادهای آن با اصول هوش مصنوعی مطابقت دارد. این شرکت می‌گوید که قرارداد با دولت اسرائیل «درباره محموله‌های بسیار حساس، طبقه‌بندی‌شده یا نظامی مربوط به تسلیحات یا سرویس‌های اطلاعاتی نیست.» با این حال، مشارکت این کشور با دولت اسرائیل در ماه‌های اخیر بسیار مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

گوگل در سال۲۰۱۴ «دیپ‌مایند» را خریداری کرد؛ اما با این وعده که فناوری هوش مصنوعی آن هرگز برای اهداف نظامی یا نظارتی استفاده نخواهد شد. «دیپ‌مایند» برای سال‌های متمادی اجازه داشت با مقدار زیادی استقلال از شرکت مادر خود فعالیت کند؛ اما به نظر می‌رسد که رقابت در حال رشد هوش مصنوعی این وضعیت را تغییر داده است. رهبران این آزمایشگاه سال‌ها به دنبال استقلال بیشتر از گوگل بودند؛ اما در سال۲۰۲۱ با آن مخالفت شد.
منبع : ایسنا
https://asr8.ir/vdcf.xdtiw6dvmgiaw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین