یکی از بزرگترین هلدینگ‌های خدمات نرم‌افزاری در بازار سرمایه در حال تشکیل است.
تشکیل بزرگ‌ترین هلدینگ خدمات نرم‏‌افزاری بازار سرمایه
به گزارش پايگاه خبری عصر هشت،درآمدزایی شرکت‌های نرم‌‌افزاری به‌ویژه شرکت‌های فعال در حوزه بازار سرمایه به شدت به میزان رشد و نوسانات این بازار گره خورده است؛ به این صورت که وقتی این بازار از شرایط خوبی برخوردار نباشد، شرکت‌های نرم‌‌افزاری متاثر ازاین موضوع درآمدشان کاهش می‌‌یابد؛ در حالی که سایر بخش‌‌ها، در چنین شرایطی ابزارهایی را در اختیار دارند که می‌توانند از طریق آن هزینه‌‌هایشان را کاهش دهند و مدیریت کنند.

کم کردن تعداد نیروی انسانی، اصلاح روش‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌های با ریسک کمتر و... از جمله اقداماتی است که به کاهش هزینه‌‌ها کمک می‌کند؛ در حالی که فعالیت شرکت‌های نرم‌‌افزاری با زیرساخت و نیروی انسانی گره خورده و طبیعی است این شرکت‌ها نتوانند منابعشان را در شرایط بد بازار مدیریت کنند. ضمن اینکه شرکت‌های نرم‌‌افزاری باید به صورت روزانه، فارغ از شرایط بد بازار، فعالیت داشته باشند و به خدمات‌‌دهی‌شان ادامه دهند.

آن‌طور که فعالان این حوزه اذعان دارند، مسائل مالی و بحث نیروی انسانی، بزرگ‌ترین چالش شرکت‌های فناوری اطلاعات و ارائه‌‌دهنده خدمات نرم‌‌افزاری است که به نظر  می‌رسد این مشکل در سال‌جاری بیشتر هم شود. دلیل این مدعا هم وضعیتی است که از ابتدای امسال بر بازار سرمایه حاکم شده و رکود بازار و نوسانات شدید، شرایط فعالیت را برای کارگزاری‌‌ها سخت‌‌تر کرده است که این مهم تاثیرش را بر شرکت‌های نرم‌افزاری خواهد گذاشت. به هرحال به گفته فعالان این حوزه، ثبات و گسترش فعالیت شرکت‌های نرم‌افزاری، وابسته به رشد امکانات زیرساختی و افزودن مشتریان جدید است و تا زمانی که چالش‌‌های این بخش رفع نشود، نمی‌توان به رشد این حوزه چندان امیدوار بود.

حجت‌‌اله فرهنگیان، مدیرعامل شرکت رایان‌‌هم‌‌افزا به‌عنوان یکی از فعالان و صاحب‌نظران این حوزه، با بیان اینکه شرایط بازار سرمایه به شدت بر بحث سرمایه‌گذاری، زیرساخت‌‌، تکنولوژی‌‌ و به متعاقب آن بر بحث هزینه‌‌ها تاثیر می‌‌گذارد، گفت: نکته بسیار مهم‌تر بحث نیروی انسانی است که حساسیت خیلی زیادی در حوزه نرم‌‌افزار و به‌ویژه در صنعت IT در بازار سرمایه و trade tech دارد که کار را پیچیده‌‌تر هم می‌کند. در واقع داشتن یک نیروی متخصص در بازار سرمایه صرفا این نیست که فردی از لحاظ حوزه‌‌های مختلف IT حرفه‌‌ای باشد، بلکه این صنعت کسب و کار اختصاصی خود را دارد. به گفته وی اینکه بتوانیم نیروی کار متخصص تربیت کنیم که با وجود تخصص در حوزه IT، ‌‌ بتواند بیزینس را هم پوشش دهد، کار هزینه‌‌بر و زمانبری است، ازاین رو موضوع نیروی انسانی برای این حوزه ارزش بسیار بالایی دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه صنعت ‌آی‌تی هنوز نتوانسته جایگاه خود را در بازار سرمایه کشور پیدا کند، افزود: نگاه نهادهای مالی به این صنعت مانند عاملی است که برای آنها هزینه اضافی تولید می‌کند؛ در حالی که هزینه استفاده از این خدمات در قبال سایرهزینه‌‌ها چشمگیر نیست. تفکر آنها این است که هرچقدر بتوانند از IT و زیرساخت‌‌ها با هزینه کمتری بهره بگیرند، سود بیشتری خواهند کرد، در حالی که نتیجه این تفکر همین عقب‌‌ماندگی است که در این حوزه شاهد آن هستیم.

فرهنگیان، تاکید کرد که این دیدگاه باعث شده تا IT در بازار سرمایه از IT در حوزه بانکی و دیگر حوزه‌‌ها بسیار عقب‌‌تر باشد و از توسعه و رشد مناسب برخوردار نشود.

مدیرعامل شرکت رایان هم‌‌افزا، با تاکید براین موضوع که اکوسیستم بازار سرمایه به نوعی روند ‌‌تکاملی بین قانون‌گذار، بازار و زیرساخت است، گفت: به این معنا که هیچ‌کدام از این بخش‌‌ها نمی‌توانند بدون دیگری بزرگ شوند و قطعا رشد هریک از آنها در گرو بزرگ شدن دیگری است. به عنوان نمونه سازمان از لحاظ قوانین و مقررات؛زیرساخت از لحاظ رشد توسعه و نهاد مالی نیز از لحاظ افزایش درآمد با هم تعامل دارند و از هم تاثیر می‌‌گیرند.
 
https://asr8.ir/vdch.-nmt23nzkftd2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین